Je bent uniek.nl
Home Wie zijn wij? Artikelen Links Forum
lijn lijn lijn

Saboteurs:

Dat zijn gedachtes/ ideeŽn die jezelf naar beneden halen.
Ze zijn totaal niet opbouwend.
Ze zorgen ervoor dat je jezelf minderwaardig gaat voelen en ze remmen je in je dagelijkse leven.
Aangezien die gedachtes voor onzekerheidsgevoelens zorgen waardoor je niet alles durft te doen. Dat je dingen eerst uit de boom moet kijken, inplaats van zelf initiatief te nemen. De kunst is om dat om te draaien naar opbouwende gedachtes: positieve gedachtes die je opbouwen en versterken. Waardoor je zekerder in het leven komt te staan.

Ieder mens heeft ze. De een wat meer dan de ander.
Bij sommigen kan het zo erg worden dat het hun hele leven beÔnvloedt.
Ze hebben een laag zelfbeeld en zijn kwetsbaar omdat ze niet genoeg in hun eigen kunnen geloven.

Mijn saboteur is: ik ben niets waard, en ik kan niks. dat zorgt er voor dat ik nagetief over mijzelf gaat denken en terwijl dat helemaal niet waar is, maar je gaat dat wel op een gegeven moment geloven als dingen in het leven tegen gaan zitten.

Ik moet dat omzetten naar: ik kan wel wat. Ik heb WEL mogelijkheden. Dat houd in: naar de goeie dingen kijken in het leven, naar de dingen die ik wel kan ondanks mijn chronische ziekte.

Tijdens therapie: iemand speelde mijn saboteur en ik 'schopte' die de deur uit. Dat voelde zeer goed.
Verstandelijk weet ik wel wel wat waard ben, maar het gevoel zit vaak nog zo dwars.
Dat is iets wat je niet binnen 1 tel leert, dat is een proces wat lang kan duren, maar je moet er zelf wel op blijven letten dat je niet in oude bekende gedachtes\gewoontes terugvalt.
Dus ik moet bewust op de goeie dingen focussen die wel goed gaan en wat me een goed gevoel opleverd Want ik ben veel waard en ik heb mijn kwaliteiten ondanks mijn ziekte!

geschreven door: Angelique