Je bent uniek.nl
Home Wie zijn wij? Artikelen Links Forum
lijn lijn lijn

Stop de herkeuringen 2007

Vandaag op 21 maart werd er weer een demonstratie gehouden tegen de onrechtvaardige herkeuringen die door het vorige kabinet Balkenende is ingevoerd.
Zoals bekend zijn vele mensen door die belachelijke herkeuringen hun uitkering gedeeltelijk of helemaal kwijtgeraakt.
Voor anderen hangt deze slachting nog boven het hoofd helaas.
Daarom had het actiecomité "Stop de Herkeuringen" weer een nieuwe demonstratie georganiseerd om dit nieuwe kabinet te wijzen op de problemen van vele arbeidsongeschikten die minister de Geus had achtergelaten na zijn vertrek.
Dit keer werd de manifestatie in het Concordia theater gehouden in centrum den haag, wat wel erg fijn was.
Ik kon zitten en we zaten binnen, wat natuurlijk veel beter was dan buiten in de kou staan.
Binnen werd er een Groot Dictee gegeven over "der wonderbaarlijke genezingen" dat werd voorgelezen door "Rooie Carrie."
De tekst van dat dictee had ik zelf wel geschreven kunnen hebben.
Tussen het dictee door werden mensen geïnterviewd van allerlei organisaties die te bekend zijn met de problemen die het UWV veroorzaakt in naam van het oude kabinet.

welkomswoord een gedeelte van het dictee

Daarna was het verzamelen geblazen voor de tocht naar het plein waar de petitie met handtekeningen en commentaren van de mensen aan diverse kabinetsleden overhandigd zou worden.
Begeleid door de politie begonnen we onze tocht naar het plein.
Mensen hadden spandoeken met duidelijke tekst bij zich en een heleboel mensen hadden ook fluitjes, toeters en andere dingen meegenomen om zoveel mogelijk herrie te maken zodat iedereen het op de straat zal zien, waar men tegen demonstreerde.
Na een stevige wandeling door het centrum kwamen we aan op het plein waar gelijk verschillende politici naar buiten kwamen. Zij kregen na een toespraak ieder 2 boeken met verzamelde handtekeningen uitgereikt.
Na de uitreiking van de handtekeningen konden de mensen een beker warme tomatensoep halen bij de stand van de SP, wat er prima inging natuurlijk.

Mensen werden geinterviewd iedereen aan het verzamelen voor de optocht naar 2e kamer.

Daarna ging ik moe, maar voldaan weer naar huis...

JML in actie uitreiking van de petitie

Hopelijk is dit kabinet wel bereid om de petitie serieus te nemen, maar wat ook belangrijk is dat ze wat mee zullen doen. Want dat met die herkeuringen kan gewoon zo niet langer. Mensen die het al moeilijk hebben door hun beperking, behoren niet in de kou gezet te worden.
Pak ze dat kleine beetje (financiële) zekerheid ook niet nog eens af..
Herkeuringen moeten op een menselijke manier uitgevoerd te worden, waar vooral naar de personen zelf word gekeken dan naar een stom computerprogramma. Hoe dit verder zal uitpakken zal de toekomst leren, maar wij (ex)WAO-ers hebben in ieder geval WEER onze stem laten horen!

aangekomen op het Plein. nog meer protesten.
klopt helemaal wat daar staat soep halen bij de SP

geschreven door: Angelique - Foto's gemaakt door: Angelique